Verdens beste kanelboller oppskrift

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Disse deilige kanelbollene slår aldri feil. Nam,nam! Jeg spiser de med god samvittighet når som helst!

Her er oppskriften for dere som vil prøve dere på en liten himmelsk glede :

ca. 20 store kanelsnurrer

  • 1 kg hvetemel
  • 3-4 ts malt kardemomme
  • 210 g sukker
  • 50 g fersk gjær (søt type)
  • 1 egg
  • 6 dl melk, lunken
  • 150 g smør, romtemperert og i biter
  • malt kanel, sukker og smeltet smør til fyll

Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Ha mel, kardemomme og sukker i miksebollen. Smuldre gjæren mellom fingrene og bland i melet*. Ha i egget og start maskinen. Hell melken i en tynn stråle mens maskinen går på lav hastighet. Når all melken er i, økes hastigheten. Elt deigen til den er smidig, ca. 10 minutter. Ha i smøret og kjør til alt smøret er godt blandet inn og deigen er glatt og smidig, ca. 10 minutter. Dekk bollen til med plast og la deigen heve i 1 time og 30 minutter.

Ha deigen ut på et melet bord og kjevle ut et rektangel, ca. 1,5 cm tykt. Pensle på et lag med smeltet smør og strø på sukker og kanel. Fold den ene langsiden inn mot midten og den andre over slik at du har brettet deigen i tre lag på langs. Del deigen i strimler på tvers, ca. 2-3 cm brede, tvinn dem og knyt dem i en knute. Legg kanelsnurrene over på en stekeplate dekket med bakepapir og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Stek midt i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter.

Bon Apetitè


Advertisements

One thought on “Verdens beste kanelboller oppskrift

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s